Matolcsyék nem árulják el, mennyi jutalmat osztottak az MNB-nél

2016 december 30., péntek 6:07
79

Jutalmazási körképet készített a Magyar Nemzet: volt olyan minisztérium, és állami intézmény, ahol senki nem kapott év végi jutalmat, másutt fejenként több száz ezer forintnyi prémium ütötte a közigazgatásban tevékenykedők markát.

Egyedül Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank nem árulta el a lapnak, hogyan jutalmaztak, még az MNB alapítványai is közlékenyek voltak ezügyben.

A Fővárosi Önkormányzatnál fejenként 460 ezer forintos jutalmat kaptak a dolgozók, de Tarlós és az alpolgármesterek nem.

Az ügyészségek 370 ezer forinttal hálálták meg a rendes fizetésen felül a munkát, összesen 1,5 milliárdot vittek el a prémiumok, de ezt a bérmegtakarításából gazdálkodták ki.

Nem kaptak jutalmat a botrányoktól hangos MNB-alapítványok dolgozói sem, ahogy a külügyhöz tartozó Nemzeti Kereskedőház sem osztott, bár ez utóbbi – jegyzi meg a lap – „nemrég kapott 3,7 milliárd forintot az államtól, miközben 2012 óta mindössze 2,8 milliárd forintnyi üzletet hozott az állami cég.”

Több minisztériumban, így például az EMMI-ben (Balog Zoltán), Rogán Antal minisztériumában sem osztottak jutalmakat, ahogy a miniszterelnök stábja sem kapott. Másutt Erzsébet-utalványok alakjában kaptak juttatást a dolgozók.

Lázár János főminisztériumában pedig aszerint kaptak a dolgozók karácsonyi pluszt, ahány éves otthon a gyerek. Részletek a Magyar Nemzetben. (MNO)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt