Tűz és robbanás egy veszélyes anyagokkal foglalkozó balatonfűzfői ipartelepen

2016 december 30., péntek 15:51
81
Füst gomolyog Balatonfűzfő felett. Fotó: olvasónk, Roland.

Olvasónk, Roland jelentette fél órája, hogy Litéren robbanást hallott Balatonfűzfő irányából, ahonnan aztán sűrű füst kezdett gomolyogni. Megkerestem a Veszprém megyei katasztrófavédelmet, szóvivőjük tájékoztatása szerint

egy Balatonfűszfő és Királyszentistván közti, veszélyes anyagokkal foglalkozó ipartelepen keletkezett tűz.A szóvivő a telephelyet nem kívánta megnevezni, de a leírás alapján a Nitrokémia telepéről lehet szó.

UPDATE 20:38: Legújabb értesüléseink szerint a baleset a Víz-tecs Kft. telephelyén történt. Ez egy szennyvíztisztításhoz használt vegyi anyagokat előállító cég.

A szóvivő tájékoztatása szerint mintegy hetven négyzetméteres területen égnek a lángok, amikhez nagy erőkkel vonultak ki a megyéből és a közeli Székesfehérvárról is a tűzoltók, akik vízsugarakkal tartják kordában a tüzet.

A megyei katasztrófavédelmi labor is kivonult, folyamatos méréseket végeznek. Az eredmények alapján a szóvivő tájékoztatása szerint egyelőre nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedéseket elrendelni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt