Tűz és robbanás egy veszélyes anyagokkal foglalkozó balatonfűzfői ipartelepen

baleset
2016 december 30., 15:51
comments 81
Füst gomolyog Balatonfűzfő felett. Fotó: olvasónk, Roland.
photo_camera Füst gomolyog Balatonfűzfő felett. Fotó: olvasónk, Roland.

Olvasónk, Roland jelentette fél órája, hogy Litéren robbanást hallott Balatonfűzfő irányából, ahonnan aztán sűrű füst kezdett gomolyogni. Megkerestem a Veszprém megyei katasztrófavédelmet, szóvivőjük tájékoztatása szerint

egy Balatonfűszfő és Királyszentistván közti, veszélyes anyagokkal foglalkozó ipartelepen keletkezett tűz.A szóvivő a telephelyet nem kívánta megnevezni, de a leírás alapján a Nitrokémia telepéről lehet szó.

UPDATE 20:38: Legújabb értesüléseink szerint a baleset a Víz-tecs Kft. telephelyén történt. Ez egy szennyvíztisztításhoz használt vegyi anyagokat előállító cég.

A szóvivő tájékoztatása szerint mintegy hetven négyzetméteres területen égnek a lángok, amikhez nagy erőkkel vonultak ki a megyéből és a közeli Székesfehérvárról is a tűzoltók, akik vízsugarakkal tartják kordában a tüzet.

A megyei katasztrófavédelmi labor is kivonult, folyamatos méréseket végeznek. Az eredmények alapján a szóvivő tájékoztatása szerint egyelőre nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedéseket elrendelni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.