Tűz és robbanás egy veszélyes anyagokkal foglalkozó balatonfűzfői ipartelepen

Füst gomolyog Balatonfűzfő felett. Fotó: olvasónk, Roland.

Olvasónk, Roland jelentette fél órája, hogy Litéren robbanást hallott Balatonfűzfő irányából, ahonnan aztán sűrű füst kezdett gomolyogni. Megkerestem a Veszprém megyei katasztrófavédelmet, szóvivőjük tájékoztatása szerint

egy Balatonfűszfő és Királyszentistván közti, veszélyes anyagokkal foglalkozó ipartelepen keletkezett tűz.A szóvivő a telephelyet nem kívánta megnevezni, de a leírás alapján a Nitrokémia telepéről lehet szó.

UPDATE 20:38: Legújabb értesüléseink szerint a baleset a Víz-tecs Kft. telephelyén történt. Ez egy szennyvíztisztításhoz használt vegyi anyagokat előállító cég.

A szóvivő tájékoztatása szerint mintegy hetven négyzetméteres területen égnek a lángok, amikhez nagy erőkkel vonultak ki a megyéből és a közeli Székesfehérvárról is a tűzoltók, akik vízsugarakkal tartják kordában a tüzet.

A megyei katasztrófavédelmi labor is kivonult, folyamatos méréseket végeznek. Az eredmények alapján a szóvivő tájékoztatása szerint egyelőre nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedéseket elrendelni.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.