Villamos épül Szeged és Hódmezővásárhely között

közlekedés
2016 december 31., 15:22
comments 245

Február 15-ig lehet pályázni a két csongrád megyei város közötti villamosvonal megvalósításáról szóló tenderre, olvasható az iho.hu-n.

A két város közötti vonalat úgynevezett tram-train rendszerben képzelik el, aminek lényege, hogy a már meglévő vasúti sínekhez új vonalakat toldanak, amin csak a villamosok közlekednek majd. Tehát a két végállomás gyakorlatilag már megvan, csak a köztes megállókat és pályát kell kiépíteni. Uniós forrásból erre 13,25 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a tervezett nyolc darab villamos beszerzésére 10 milliárd forintot adnak.

photo_camera Kábé itt gurulna a villamos (Google Maps, én)

Hódmezővásárhelyen a már meglévő vasúti rendszerhez egy 3,3 kilométeres egyvágányú villamosvonalat kellene hozzáépíteni, ami a Népkert megállónál ágazna le a vasútvonaltól. A vonal vége Szegeden a Rókus vasútállomás megállónál csatlakozna vissza a vasútvonalra, itt csak a felsővezetéket kellene kiépíteni pluszban.

A villamosok tízpercenként járnának, a szerelvények Algyőnél is megállnának. A tervek szerint 2020-ra minden megépülhet. (hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.