Forradalmi 2017: már abba is hagyták a Rogán Antal háza előtti tüntetést

2017 január 2., hétfő 7:31
149

Szily Fülikének, a négyéves, hírérzékeny törpetacskónak nem kellett sokat várnia 2017. első kormányellenes politikai demonstrációjára. Január elsején délelőtt 11-kor vitte ki pisilni Imola, hogy a Présház utcában, Rogán Antal miniszter Pasa parki házával pont egyvonalban egyszemélyes, pontosabban egygépjárműves tüntetésbe botoljon.

A szürke Opel tetejét, oldalát, szélvédőjét és motorháztetejét politikai üzenetek lepték el, amikre kissé kísértetiesen erősített rá az utastérben elhelyezett pulzáló, piros fényforrás. Az Ismeretlen Tiltakozó a jelek szerint szenvedélyes, ám tájékoztalan politikai hírfogyasztó. A legfontosabb, a kocsi felületén négyszer is megismételt üzeletn ugyanis így hangzott:

Rogán: "A lázadás éve lesz 2017."

Legyen igazad, tóni!

És végre zavarjon el a nép a jó büdös francba!"

Csakhogy azt, hogy 2017. a lázadás éve lesz, nem Rogán, hanem főnöke, Orbán miniszterelnök mondta nemrég. Az is igaz, hogy utána Rogán is mondta.

Update: Igazságot a tüntetőnek. Én voltam tájékozatlan, nem ő. Rogán a Fidelitas december 10-i születésnapján pár nappal Orbán december 15-i interjúja előtt beszélt a lázadás évéről.

Az autó szélvédőjét egy kormányplakát-paródia fedte, úgyis mint a magyar zászlóba beleírt "Ne kockáztassunk! Szavazzunk nemmel! A Fideszre" felirat.

Az Opelre ragasztott további matricák tanúsága szerint a kocsi a devizahitelek ellen tiltakozó Nem adom a házamat mozgalom egy tagjáé lehet.

A fotókat elsején délután negyed hatkor csináltam. Eddigre megjelent egy rendőrautó is az utcában, ami, mint látható, a tüntető kocsitól kissé arrébb parkolt. Másodikán reggel fél nyolckor Szily Fülike már csak a jármű hűlt helyét találta.

Igyekszem kideríteni, hogy végül milyen alapon távolították el onnan, illetve hogy mi lehetett a demonstráció pontos oka.

Update: Sikerült beszélnem a tüntetővel, minden kiderült. A demonstráció a Nem adom a házamat!-os Póka László akciója volt, és sokkal nagyszabásúbb annál, ami a Présház utcában látszott belőle. A férfi január elsején hajnali fél hatkor parkolt be Rogán háza elé. De ez csak a kiindulópont volt, innen ugyanis majdnem negyven kilométeres gyalogtúrába kezdett. Ami konkrétan azt jelenetette, hogy fogta magát, és végigjárta egy rakás vezető politikus és bankár házát, hogy személyre szóló tiltakozó üzenetet hagyjon nekik. Nem egész, felpimpelt autókat, csak kiprintetl feliratokat.

Kapott ilyet Csányi Sándor:

Matolcsy György jegybankelnök a Patai Mihálytól kölcsönkapott lakásnál:

Trócsányi László igazságügyminiszter:

Áder János köztársasági elnök, amit emberünk a Fidesz idomított majmának tart:

Semjén Zsolt

És sokan mások.

Mint megtudtam, a demonstrációt nem a rendőrség oszlatta fel. Póka elsején délután hat tájban érkezett vissza a Présház utcába, összesen 39 kilométer egészséges politikai gyaloglás után. Két rendőrautó is állt addig a közelben, de nem is szóltak hozzá. Ő viszont fáradtan belült az általa "harci Opelnek" nevezett járműbe, és hazahajtott.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt