15 évet kaphat egy török fogorvos, amiért betömte Fetullah Gülen fogait

külföld
2017 január 03., 07:35
comments 128

A török ügyészség 15 év börtönt kért arra a fogorvosra, aki többször is kezelte Erdogan elnök ellenségét, azaz Fetullah Gülent. Mivel a török kormány Gülent vádolja a nyári puccskísérlet megszervezésével, mindenki ellen eljárást indítanak, akivel szemben csak felmerül, hogy kapcsolatban állhatott az Egyesült Államokban élő hitszónokkal. A török igazságügyi minisztérium hétfőn jelentette be, a júliusi puccskísérlet miatt már 41 326 embert tartóztattak le.Ali İlker Baştan Ali İlker Baştant és feleségét Esma Kuriş Baştant a múlt hónapban vették őrizetbe, és terrorizmussal gyanúsították. A vád szerint ők is támogatták Gülen szervezetét, amit a török hatóságok terrorszervezetnek minősítettek. Az Anadolu hírügynökség szerint Baştannak van egy szájsebészeti klinikája Isztambulban, és többször is elutazott az Egyesült Államokba, hogy megnézze Gülen fogait. (Turkish Minute)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.