Egy indiai miniszter szerint azért molesztálták a nőket szilveszterkor, mert úgy öltözködtek, mint a nyugatiak

külföld
2017 január 03., 11:42
comments 120

Beszámolók szerint az újévi bulik alatt több nőt is molesztáltak az indiai Bengaluruban. Többen is arra panaszkodtak, hogy a tömegben végigtapogatták őket. A Bangalore Mirrorban képek is jelentek meg arról, ahogy fiatal nők a rendőröktől kérnek segítséget. A rendőrség ugyanakkor azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett hozzájuk feljelentés a molesztálásokkal kapcsolatban, de megvizsgálják a biztonsági kamerák felvételeit.

A kivezetnek egy nőt a tömegből szilveszter este Bengaluruban - Fotó: AFP/STR
photo_camera A kivezetnek egy nőt a tömegből szilveszter este Bengaluruban - Fotó: AFP/STR

A molesztálásokról érkezett híreket G Parameshwara, Karnátaka állam belügyminisztere annyival intézte el, hogy a támadásokról a nők tehetnek, amiért

„a nyugatiakat majmolják, ráadásul nem csak a gondolkodásmódjukat, hanem az öltözködésüket is”.

A miniszter kijelentése miatt az indiai nőszervezetek bocsánatkérésre és lemondásra szólították fel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.