Ez a kínai lány épp pénzért juttat fel alkalmazásokat az Apple legnépszerűbb alkalmazásai közé

A kínai közösségi médiában villámgyorsan terjedni kezdett egy egyéves fotó, amin egy lány több tucat iPhone előtt ül, és nyomkodja a telefonokat:

A felhasználók szerint a lány éppen alkalmazásokat töltöget le. Ez azért jó, mert ha egy alkalmazást nagyon sokszor letöltenek, akkor az bekerül az Apple Strore vagy Androidos telefonoknál a Google Play legnépszerűbb alkalmazásai közé. Ezeket az alkalmazásokat az áruházak külön listázzák, így ha egy app felkerül erre a listára, akkor onnan még több emberhez ér el.

Tehát felkerülni nehéz, de onnan már könnyű dolga van egy alkalmazás fejlesztőjének.

A kínai Taobao nevű online-piactéren több eladó is reklámoz olyan szolgáltatást, ami feljuttat egy-egy alkalmazást a legnépszerűbb 10 app közé. A dolog ára nagyjából 11 ezer dollár körül alakul, majd hetente 65 ezer dollár a pozíció megtartásáért.

Az appfejlesztők között évek óta beszélnek arról, hogy a nagy fejlesztőcégek gyakorlatilag kibérelték maguknak a legnépszerűbb alkalmazások helyeit azzal, hogy klikkfarmereknek fizetnek egy rakás pénzt. Ezek a klikkfarmerek aztán folyamatosan letöltögetik az alkalmazásokat, ezzel megtartva ezzel az app népszerű pozícióját.

Ezért kavart nagy port ez a kép, amit eredetileg is azzal a leírással posztoltak, hogy egy keményen dolgozó Apple Store-os klikkfarmer látható rajta. Az Apple igyekszik megakadályozni azt, hogy a letöltéseit számítógépről, erre létrehozott programokkal manipulálják. Sokak szerint ezért van szükség arra, hogy a klikkfarmerek manuálisan töltögessék le a megrendelőjük alkalmazásait egy rakás telefonra. (BoingBoing)