Ez a kínai lány épp pénzért juttat fel alkalmazásokat az Apple legnépszerűbb alkalmazásai közé

INTERNET
2017 január 03., 16:04
comments 153

A kínai közösségi médiában villámgyorsan terjedni kezdett egy egyéves fotó, amin egy lány több tucat iPhone előtt ül, és nyomkodja a telefonokat:

A felhasználók szerint a lány éppen alkalmazásokat töltöget le. Ez azért jó, mert ha egy alkalmazást nagyon sokszor letöltenek, akkor az bekerül az Apple Strore vagy Androidos telefonoknál a Google Play legnépszerűbb alkalmazásai közé. Ezeket az alkalmazásokat az áruházak külön listázzák, így ha egy app felkerül erre a listára, akkor onnan még több emberhez ér el.

Tehát felkerülni nehéz, de onnan már könnyű dolga van egy alkalmazás fejlesztőjének.

A kínai Taobao nevű online-piactéren több eladó is reklámoz olyan szolgáltatást, ami feljuttat egy-egy alkalmazást a legnépszerűbb 10 app közé. A dolog ára nagyjából 11 ezer dollár körül alakul, majd hetente 65 ezer dollár a pozíció megtartásáért.

Az appfejlesztők között évek óta beszélnek arról, hogy a nagy fejlesztőcégek gyakorlatilag kibérelték maguknak a legnépszerűbb alkalmazások helyeit azzal, hogy klikkfarmereknek fizetnek egy rakás pénzt. Ezek a klikkfarmerek aztán folyamatosan letöltögetik az alkalmazásokat, ezzel megtartva ezzel az app népszerű pozícióját.

Ezért kavart nagy port ez a kép, amit eredetileg is azzal a leírással posztoltak, hogy egy keményen dolgozó Apple Store-os klikkfarmer látható rajta. Az Apple igyekszik megakadályozni azt, hogy a letöltéseit számítógépről, erre létrehozott programokkal manipulálják. Sokak szerint ezért van szükség arra, hogy a klikkfarmerek manuálisan töltögessék le a megrendelőjük alkalmazásait egy rakás telefonra. (BoingBoing)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt