4200 füves cigit osztanak ki Washingtonban, hogy Trump beiktatási beszéde alatt, 4 perc 20 másodpercnél egyszerre rágyújtsanak

2017 január 4., szerda 8:41
85

Január 20-án, Donald Trump elnöki beiktatásának napján fűszag lengheti be Washington D. C.-t, ugyanis a DC Cannabis Coalition több ezer ingyenes füves cigit oszt ki a városban.

A szövetségi területen lévő National Mallnál tüntetni is fognak, hogy végre szövetségi szinten legalizálják a marihuánát, minden amerikai államban – mondta Adam Eidinger, a DCMJ nevű szervezet alapítója.

Ez a szervezet segített átnyomni az ún. 71-es kezdeményezést, ami Washington D. C.-ben legalizálta, hogy 2 unciáig termeszthessenek, és továbbadjanak marihuánát (árulni továbbra is tilos). De ez csak állami területen legális, szövetségi részen már nem.

Tüntetők sodornak egy hatalmas füves cigit egy kolumbiai, legalizációpárti tüntetésen (Fotó: Raul Arboleda / AFP)

A szervezők attól tartanak, hogy a konzervatívnak tartott Trump-kormány vissza fogja csinálni az eddig elért legalizációs eredményeket, erre utal az is, hogy azt a Jeff Sessionst szemelte ki igazságügyi miniszternek, aki tavaly áprilisban arról beszélt, hogy szövetségi szinten tiltaná be a marihuánát, annyira „veszélyes”.

Tekintettel arra, hogy a 420-as szám a fű nemzetközi kódneve, ezért a szervezők

4200 darab füves cigit osztanak ki, hogy azokra Trump beiktatási beszéde közben, a 4. perc 20. másodpercében egyszerre rágyújtsanak.

Ez a része a tüntetésnek már szövetségi területen zajlik majd, így biztosan illegális lesz, úgyhogy le is tartóztathatják azokat, akik rágyújtanak, ennek tudatában szívhat, aki mer. A szervezők fontosnak tartják elmondani, hogy ez nem egy Trump-ellenes tüntetés, csak a legalizáció miatt demonstrálnak. (Wusa9)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt