Kórházba került Charlie Manson amerikai tömeggyilkos

külföld
2017 január 04., 15:57
comments 69

Nem hivatalos források szerint rosszul lett és kórházba került az évek óta börtönben raboskodó, 82 éves Charles Manson. Nem tudni, hogy miért, a rabok személyiségi jogai miatt a büntetés-végrehajtás csak annyit közölt a sajtóval, hogy a tömeggyilkos életben van.

A Kaliforniában található corcorani börtönből, ahol raboskodik, csak műtétek vagy akut betegségek miatt szállítanak kórházba rabokat. Egyes források szerint Manson egy bakersfieldi kórházban van, ahol korábban már kezeltek rabokat, és páran állítólag látták a kaliforniai börtön kisteherautóit.

Charles Manson az 1960-as években szervezett szektát, akikkel közösen 1969-ben öt hét alatt kilenc filmes körökbe tartozó embert gyilkoltak meg. Legismertebb áldozatuk Roman Polanski rendező felesége, az akkor nyolc hónapos terhes Sharon Tate színésznő volt.

Mansont 1971-ben halálra ítélték, de miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a kivégzéseket, ezt életfogytiglanra változtatták. Kalifornában később újra legális lett a halálbüntetés, de Manson ítélete nem változott.

A South Park 1998-ban egy epizódot szentelt neki, onnan származik ez a fülbemászó karácsonyi dal:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.