Meghalt Klapka György

GYÁSZ
2017 január 04., 19:20
comments 323

88 éves korában, január 4-én délután összeesett és meghalt Klapka György üzletember és koreográfus, a híres Vámház körúti ékszerüzlet tulajdonosa. A Blikk úgy tudja, ugyanabban a villában, mint egykori felesége, Mary Zsusi.

Reggel még szerepelt a Mokkában és a Facebookra is posztolt, boldog új évet kívánt mindenkinek.

Klapka György 1928. december 24-én született Budapesten. 24 éves korában behívták katonának, de amikor Passauig jutott egységével, megszökött, és jelentkezett a Színművészeti Főiskolára.

Ott Soós Imre, Horváth Teri, Szemes Mari, Gyurkovics Zsuzsa és Gera Zoltán voltak az osztálytársai. Ezután balettozni kezdett. Először csak Budapesten lépett fel, de később bejárta az egész világot. Negyvenkét éves koráig dolgozott táncosként, de már közben elkezdett kereskedelemmel foglalkozni. Több embert átszöktetett Nyugatra az NDK-ból, ami miatt halálra ítélték.

link Forrás

Legtöbben vagy a Vámház körúti ékszerüzlet legendás reklámja miatt ismerik, vagy azért, mert elvette feleségül Mary Zsuzsi magyar énekesnőt. Felesége később öngyilkos lett, pont az üzletember születésnapján.

1990-es évektől kezdve a diótermesztéssel is elkezdett foglalkozni, amiben szintén nagyon sikeres lett. Az egyik birtokáról, ami Osliban található, az Index 2012-ben videót is forgatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.