1,1 milliárdos szerződést kötött Rogán Antal minisztériuma Rogán Antal szomszédjának kommunikációs cégével

PÉNZ
2017 január 05., 10:14
comments 70
photo_camera Csetényi Csaba a Kreatív 2015-ös konferenciáján. Fotó: Botos Tamás / 444

A kormany.hu-n szerdán megjelent a kommunikációs feladatok koordinációjáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda 2016-os utolsó negyedéves szerződéseinek listája.

Ez összesen 23 tételt jelent - a támogatási megállapodásokkal együtt - amik közül kiemelkedő tétel a Network 360 Reklámügynökséggel és az Affiliate Network Kft.-vel kötött

"Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátására" vonatkozó 1,1 milliárd forintos szerződés,

amely 2017 augusztusáig érvényes. A vállalat Csetényi Csaba érdekeltsége, amely több milliárdos nagyságrendű megrendelést nyert el a kormánytól az elmúlt években. Csetényi Rogán Antal szomszédjaként ismert, de a médiapiacon elsősorban Habony Árpádot emlegetik, amikor neve beszélgetések során felmerül.

Akadnak még érdekes tételek a listán: itt szerepel például Szecsődi Balázs 10 milliós szerződése, amely a miniszterelnökről készítendő művészfotók és dokumentációk elkészítésére vonatkozik.

A "Határok nélkül a magyar nyelvű sajtóért" Alapítvány számára a magyar nyelven folytatott sajtótevékenység, sajtószervek és az ez irányú tevékenységet folytató újságírók támogatása érdekében 150 milliót szavaztak meg.

Miközben Schmidt Máriáék 13,5 milliárdot fordítottak az 56-os emlékévre, erre a célra Rogánék sem tartották vissza a pénzt.

1,5 millió forint támogatást kapott a Huth Gergely fémjelezte (a PestiSrácokat kiadó) Gerilla Press, méghozzá a "A fehér ballonos" című 35 perces, 56-os dokumentumfilm utómunkálatainak és népszerűsítésnek támogatására. A film megjelenését az 1956-os Emlékbizottság, az OIKOSZ Alapítvány, a Földművelésügyi Minisztérium, az Országgyűlés Sajtóirodája, Gere Tamás & Zsolt, valamint a CBA és Príma támogatta.

18 milliót kapott a Kéthly Anna Kulturális Egyesület azért, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának "méltó megünneplésére" a Los Angelesben élő magyar közösségek körében.

Nem maradt üres kézzel Orbán Viktor néhai kedvenc polgári körének alapítványa sem; a Szövetség a Nemzetért Alapítvány 20 millió kapott Rogán minisztériumától feladatainak ellátására az idei év végéig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt