1,1 milliárdos szerződést kötött Rogán Antal minisztériuma Rogán Antal szomszédjának kommunikációs cégével

PÉNZ
2017 január 05., 10:14
comments 70
Csetényi Csaba
photo_camera Csetényi Csaba a Kreatív 2015-ös konferenciáján. Fotó: Botos Tamás / 444

A kormany.hu-n szerdán megjelent a kommunikációs feladatok koordinációjáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda 2016-os utolsó negyedéves szerződéseinek listája.

Ez összesen 23 tételt jelent - a támogatási megállapodásokkal együtt - amik közül kiemelkedő tétel a Network 360 Reklámügynökséggel és az Affiliate Network Kft.-vel kötött

"Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátására" vonatkozó 1,1 milliárd forintos szerződés,

amely 2017 augusztusáig érvényes. A vállalat Csetényi Csaba érdekeltsége, amely több milliárdos nagyságrendű megrendelést nyert el a kormánytól az elmúlt években. Csetényi Rogán Antal szomszédjaként ismert, de a médiapiacon elsősorban Habony Árpádot emlegetik, amikor neve beszélgetések során felmerül.

Akadnak még érdekes tételek a listán: itt szerepel például Szecsődi Balázs 10 milliós szerződése, amely a miniszterelnökről készítendő művészfotók és dokumentációk elkészítésére vonatkozik.

A "Határok nélkül a magyar nyelvű sajtóért" Alapítvány számára a magyar nyelven folytatott sajtótevékenység, sajtószervek és az ez irányú tevékenységet folytató újságírók támogatása érdekében 150 milliót szavaztak meg.

Miközben Schmidt Máriáék 13,5 milliárdot fordítottak az 56-os emlékévre, erre a célra Rogánék sem tartották vissza a pénzt.

1,5 millió forint támogatást kapott a Huth Gergely fémjelezte (a PestiSrácokat kiadó) Gerilla Press, méghozzá a "A fehér ballonos" című 35 perces, 56-os dokumentumfilm utómunkálatainak és népszerűsítésnek támogatására. A film megjelenését az 1956-os Emlékbizottság, az OIKOSZ Alapítvány, a Földművelésügyi Minisztérium, az Országgyűlés Sajtóirodája, Gere Tamás & Zsolt, valamint a CBA és Príma támogatta.

18 milliót kapott a Kéthly Anna Kulturális Egyesület azért, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának "méltó megünneplésére" a Los Angelesben élő magyar közösségek körében.

Nem maradt üres kézzel Orbán Viktor néhai kedvenc polgári körének alapítványa sem; a Szövetség a Nemzetért Alapítvány 20 millió kapott Rogán minisztériumától feladatainak ellátására az idei év végéig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.