Bakondi György fia lett egy állami vízműcég vezetője

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója az illegális bevándorlásról tartott kormányszóvivõi tájékoztatón a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében Szegeden 2015. szeptember 18-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az Index szúrta ki, hogy Bakondi György, a kormányfő belbiztonsági tanácsadójának fiát, Bakondi Patrikot nevezték ki az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. élére.

Erről az állami vállalat decemberi közgyűlésén döntöttek, ahol Ritter Géza vezérigazgatónak indoklás nélkül, három nap határidővel köszönték meg az eddigi munkát. (Ezzel együtt nem hivatalos egyelőre a december 22-i döntés, legalábbis a cégközlönyben még nem jelent meg.)

Bakondi Patrik eddig hatékonyság elemzőként dolgozott a vállalatnál, korábban a Raiffeisennél dolgozott hitelügyintézőként. Most nagyjából 1,4 millió forintos fizetéssel veheti át a vízművek vezetését, ahol 2014 nyara óta dolgozik.

Az Együtt párt közleményben ugrott neki a döntésnek, ami Seszták Miklós fejlesztési miniszter illetékessége. A párt szerint Orbán Viktort másolják a fideszes beosztottak, akik saját gyerekeiknek szereznek forrásokat és pozíciókat. (Index)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.