Irgalmatlan hidegre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

időjárás
2017 január 05., 11:23
comments 96
photo_camera 1-es szám: -15 fok alá csökken a hőmérséklet pénteken. 2-es szám: -20 fok alá csökken a hőmérséklet pénteken. Fotó: met.hu screenshot

Az elkövetkező éjjel és a péntek is nagyon durván hideg lesz: az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseket adott ki az ország nagyobb részére a várhatóan -15 fok alá eső hőmérséklet, hóesés és széllökések miatt.

Extrém hideg miatt Heves, Pest, Hajdú-Bihar és Nógrád megyékben emiatt elsőfokú riasztás van érvényben.

A legsúlyosabb az ország keleti-, illetve északi fertályain lesz a helyzet: Borsod és Szabolcs megyékben az extrém hidegen túl hófúvás miatt is érvényben van, és itt simán előfordulhat, hogy -20 alá süllyed a hőmérséklet. Ezeket a térségeket az ország nyugati részeihez hasonlóan sújtják majd erős széllökések is.

Pénteken nappal sem mászik majd -6 illetve -3 foknál magasabbra a higanyszál, de a széllökések miatt még ennél is hidegebbnek érezzük majd a levegőt.  

Szombaton és vasárnap sem lesz jobb a helyzet, sőt. A nap sütni fog ugyan, csak keleten havazik majd itt-ott, de a hőmérséklet tovább hűl: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -17 és -22 között mozog majd, nappal -5 és -12 között mozog majd. Csak jövő hét elején lehet számítani némi melegedésre. (met.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.