Szilvia királyné szerint szellemek lakják a svéd királyi palotát

külföld
2017 január 05., 05:59
comments 65
A Drottningholm palota. RPE/Albert Nieboer/
photo_camera A Drottningholm palota. RPE/Albert Nieboer/

Szilvia svéd királyné saját bevallása szerint "kis barátokkal, szellemekkel" osztozik a királyi palota szobáin. A királyné erről egy ma bemutatandó dokumentumfilmben vallott a svéd közszolgálati televízió stábjának.

"Ez valóban nagyon izgalmas, de nem kell megijedni" - mondta a királyné, aki szerint a szellemek "mind nagyon barátságosak".

A svéd közszolgálati tévé csupán a palotáról szándékozott dokumentumfilmet forgatni, a mű címe épp ezért kicsit semmitmondóra sikerült. "A Drottningholm Palota: Egy Királyi Otthon" című mű tartalma annál izgalmasabbra sikerült.

"Néha úgy érzed, hogy nem vagy teljesen egyedül" - mesélte például a királynő. Érzésein a király testvére, Krisztina hercegnő is osztozik. "Sok energia van ebben a házban. Fura is volna, ha ez nem öltene formát" - mondta.

A 73 éves királyné, aki negyven éve ment hozzá Károly királyhoz, a 2015-ben megjelent A Királyi Év című kötetben még arra panaszkodott, hogy királynőként töltött első évében nagyon egyedül érezte magát a palotában. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.