Meghalt a világ második leghíresebb kardszárnyú delfinje

ÁLLAT
2017 január 06., 14:56
comments 87

A floridai Seaworld megerősítette, hogy elpusztult Tilikum, aki a Free Willy-ben szereplő Keiko után valószínűleg a világ második leghíresebb kardszárnyű delfinje volt. Róla készült ugyanis a Blackfish – Egy kardszárnyű delfin története című dokumentumfilm.

Tilikum szó szerint vette a "gyilkos bálna" hivatást, ugyanis három embert is megölt fogságban töltött élete során.

Gerardo Mora/Getty Images/AFP
photo_camera Tilikum. Gerardo Mora/Getty Images/AFP

Tilikumot 1983-ban fogták el Izland mellett, sokáig Kanadában, majd a floridai Orlandóban élt fogságban, ami elég klausztrofób élmény lehetett a hétméteres állatnak, főleg hogy közben folyamatosan hülyeségekkel zaklatták. 21 kis kardszárnyű delfint nemzett, ezek közül tizen vannak életben.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.