Fagyhaláltól mentettek meg időseket a rendőrök

ÉLET
2017 január 07., 14:28
comments 220

A Police.hu beszámolói szerint az elmúlt napokban országszerte több településen segítettek a rendőrök fagyoskodó embereken.

Határrendészek járőrözés közben találkoztak egy asszonnyal Tiszaviden, akinek házában sem áram, sem fűtés nem volt, a nyílászárók pedig sérültek voltak. A rosszullétre panaszkodó 53 éves asszony elmondta, hogy elfogyott a pénze, sem tüzelőt, sem élelmiszert nem tud már venni, és napok óta nem evett. A rendőrök értesítették a mentőket, akik kórházba vitték a nőt.

Galgamácsán egy 56 éves férfit találtak fűtetlen otthonában a rendőrök, Nógrád megyében pénteken pedig három alkalommal segítettek: egy átfázott 62 éves nőt fűtött lakóhelyére, míg egy 61 éves és egy 69 éves nőt az önkormányzat által üzemeltetett melegedőbe vittek a rendőrök, mivel otthonukban nem volt fűtés.

Egy szajoli férfinak csak annyi ereje maradt, hogy felhívta rendőrséget és elmondta, hogy

egy fűtetlen épületben lakik és meg fog halni, lakcímét azonban nem árulta el.

Szerencsére a rendőrök hamar megtalálták az átfagyott férfit, aki zavartan viselkedett és összefüggéstelenül beszélt, ezért mentőt hívtak hozzá.

MTI Fotó: Balázs Attila
photo_camera MTI Fotó: Balázs Attila

A rendőrség kéri, hogy hívják a 112-t, ha bárkinek a közvetlen környezetében egyedül élő ember nem ad életjelet magáról, feltételezhető, hogy nincs fűtési lehetősége, ha nem tudják felvenni hozzátartozóikkal a kapcsolatot

vagy ha közterületen segítségre szoruló embert látnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.