Fagyhaláltól mentettek meg időseket a rendőrök

2017 január 7., szombat 14:28
222

A Police.hu beszámolói szerint az elmúlt napokban országszerte több településen segítettek a rendőrök fagyoskodó embereken.

Határrendészek járőrözés közben találkoztak egy asszonnyal Tiszaviden, akinek házában sem áram, sem fűtés nem volt, a nyílászárók pedig sérültek voltak. A rosszullétre panaszkodó 53 éves asszony elmondta, hogy elfogyott a pénze, sem tüzelőt, sem élelmiszert nem tud már venni, és napok óta nem evett. A rendőrök értesítették a mentőket, akik kórházba vitték a nőt.

Fotó: Balázs Attila

Galgamácsán egy 56 éves férfit találtak fűtetlen otthonában a rendőrök, Nógrád megyében pénteken pedig három alkalommal segítettek: egy átfázott 62 éves nőt fűtött lakóhelyére, míg egy 61 éves és egy 69 éves nőt az önkormányzat által üzemeltetett melegedőbe vittek a rendőrök, mivel otthonukban nem volt fűtés.

Egy szajoli férfinak csak annyi ereje maradt, hogy felhívta rendőrséget és elmondta, hogy

egy fűtetlen épületben lakik és meg fog halni, lakcímét azonban nem árulta el.

Szerencsére a rendőrök hamar megtalálták az átfagyott férfit, aki zavartan viselkedett és összefüggéstelenül beszélt, ezért mentőt hívtak hozzá.

MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila

A rendőrség kéri, hogy hívják a 112-t, ha bárkinek a közvetlen környezetében egyedül élő ember nem ad életjelet magáról, feltételezhető, hogy nincs fűtési lehetősége, ha nem tudják felvenni hozzátartozóikkal a kapcsolatot

vagy ha közterületen segítségre szoruló embert látnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt