Hétfőig marad a dermesztő fagy

időjárás
2017 január 07., 06:32
comments 21

Egész hétvégén annyira hideg lesz, hogy még azt is megengedhetjük magunknak, hogy úgy hivatkozzunk rá, csontig hatoló hideg van. Azt már talán túlzás lenne mondani, hogy szombaton és vasárnap a mínuszoké lesz a főszerep az időjárás színjátszó csoportjában, bár egyáltalán nem áll messze a valóságtól.

Az OMSZ szerint szombaton derült napsütésre számíthatunk, késő délután északnyugaton újra felhős lehet az ég. Esni nem fog, viszont az Alpokalján, Bakonyban és a Balaton körül erősen fújhat a szél. Észak-Alföldön eshet a hó.

A hőmérséklet legfeljebb -6 és -12 fok közötti lehet és késő estére -8 és -17 fok közé is eshet.

A brutális lehűlésre való tekintettel a Menhely Alapítvány, az Age of Hope és más civilek egész hétvégén járják a várost és segítenek a fagy ellen védekezni az utcán élőknek, aki tud, takaróval, enni-innivalóval járulhat hozzá a segítségnyújtáshoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.