Sertések farokrágása, házasságok globális fóruma: 2 milliárdot költött külföldi kiküldetésekre a kormány az elmúlt félévben

POLITIKA
2017 január 07., 15:52
comments 30

A szocialista Mesterházy Attila által kikért adatokból derült ki, hogy 2016 második felében

közel kétmilliárd forintot költött külföldi kiküldetésekre a kormány.

Az összeg nem pontos, írja a Bors, mert több minisztérium sem összegezte a kiadásait, illetve voltak, akik a háttérintézményeikben dolgozók utazásait is beleszámolta az összegbe. A különbségek jelentősek:

a legtöbbet a Külgazdasági és Külügyminisztérium költötte, 682,8 milliót, a legkevesebbet pedig a Miniszterelnökség, alig húszmilliót.

A Bors szemezgetett az utazásokból, amik közt több igen érdekes is akadt. Például:

  • az EMMI egy alkalmazottját szeptemberben egy hétre az izraeli Rumon School of Music Jazzfesztiválra küldte.
  • A Balog Zoltán vezette minisztérium 2,1 milliót költött arra, hogy a tárca egy dolgozója a Dél-afrikai Köztársaságban rendezett A házasság globális fóruma című hatnapos konferencián részt vehessen.
  • Szintén ide, Dél-Afrikába repült a Földművelésügyi Minisztérium két embere, hogy 15 napon át veszélyeztetett növény- és állatfajokat tanulmányozzanak, 1,8 millióért.
  • Két másik Fazekas-beosztott még jobban járt: 18 napig konferenciáztak a mexikói Cancún tengerparti üdülőparadicsomban, alig 848 ezer forintért.
  • De a Földművelésügyi Minisztérium arra is fordított pénzt, 306 ezret, hogy egy munkatárs három napra Írországba utazzon, ahol a sertések farokrágását és kurtítását figyelte meg.

Hiába költötte a legkevesebbet utazásokra a Miniszterelnökség, a legkínosabb napidíj elszámolásokat itt hozták össze:

két minisztériumi dolgozó azért kapott 25 ezres napidíjat, mert részt vett egy szlovákiai és egy romániai szentmisén, Márton Áron püspök halálának 36. évfordulóján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.