Ugyanannyian támogatják a Kétfarkú Kutyapártot, mint az Együttet vagy a Liberálisokat

POLITIKA
2017 január 07., 12:07
comments 238

A Nézőpont Intézet a Magyar Időknek készített közvélemény-kutatást 2016. december 13. és 16. között Áder János újraválasztásáról és az egyes pártok támogatottságáról ezer ember megkérdezésével.

Azoknak a magyaroknak, akik ismerték Ádert, 63 százaléka támogatja az újraválasztását. A Jobbik-szimpatizánsok körében 52, a baloldaliak 45, az LMP-sek 61, az ismeretlen pártpreferenciájúaknak pedig 53 százaléka látná szívesen újra őt köztársasági elnökként.

A felmérés a pártok támogatottságát vizsgálva arra az eredményre jutott, hogy

  • A kormánypártokkal a lakosság 33,
  • a Jobbikkal 13,
  • az MSZP-vel 9,
  • a DK-val 4,
  • az LMP-vel 3 százalék,
  • az Együttel, a Liberálisokkal, valamint a Kétfarkú Kutya Párttal pedig a szavazók egy-egy százaléka szimpatizál.

A legvalószínűbb listás eredményeket is nézték. Ott a kormánypártok 45 százalékon, a Jobbik 24, az MSZP tíz, a DK hat, az Együtt egy, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt kettő, az LMP öt, az egyéb pártok pedig összesen szintén öt százalékon állnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.