Ferenc pápa arra bátorította az anyákat a Sixtus-kápolnában, hogy nyugodtan szoptassák meg gyermeküket, ha éhes

vallás
2017 január 08., 21:16
comments 130
Ferenc pápa gyermeket keresztel a Sixtus-kápolnában, 2017. január 8-án. Fotó: AFP / OSSERVATORE ROMANO
photo_camera Ferenc pápa gyermeket keresztel a Sixtus-kápolnában, 2017. január 8-án. Fotó: AFP / OSSERVATORE ROMANO

Ferenc pápa vasárnap hívei előtt bátorította a jelenlévő anyákat a Sixtus-kápolnában, hogy nyugodtan adjanak enni, ha úgy érzik, gyermekük épp éhes.

"A szertartás kissé hosszú, és van, ki azért sír, mert éhes. Ez a dolgok rendje (...) Anyák, bátran szoptassátok gyermekeiteket, félelem nélkül - épp úgy, ahogy a Szűz Mária etette Jézust"

- mondta a követők előtt, akik Jézus kereszteltségének megemlékezésének évfordulóján látogattak el meghallgatni az egyházvezetőt a Vatikánban. Ferenc pápa 15 fiút és 13 lányt keresztelt meg az ünnepségen.

Nem ez az első alkalom, hogy a pápa kiáll a szabad szoptatás mellett. 2013-ban a La Stampának adott interjújában beszélt először hangsúlyosabban arról, hogy nem helyes, ha a nőket megbélyegzik, mert nyilvános helyen enni adnak gyermeküknek, majd másfél évvel később, 2015 januárjában a Sixtus-kápolnában is felhívta a figyelmet az ügy fontosságára. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.