Egy az egyben vett át mondatokat Bush és Clinton beiktatási beszédéből az új ghánai elnök

külföld
2017 január 09., 15:17
comments 77

Ghána az afrikai kontinens egyik sikertörténete, az elmúlt évtizedekben stabil demokrácia és sikeres választások zajlottak az országban. Szombaton újabb fejezetéhez érkezett el ez a történet: sokezren gyűltek össze, hogy részt vegyenek az 1992-es rendszerváltás óta ötödik megválasztott elnök, Nana Akufo-Addo beiktatásán.

Akufo-Addo összesen félórát beszélt, és a helyszínen alighanem keveseknek esett le, hogy valami nincs rendben a beszédével. Később derült ki, hogy elmondott magasztos mondatai között vannak olyanok, melyek korábban már elhangoztak hasonló szövegkörnyezetben: George W. Bush 2001-es és Bill Clinton 1993-as beiktatási beszédéből vett át egész mondatokat.

link Forrás

Később az elnök kommunikációs vezetője, Eugene Arhin Facebookon kért elnézést, mint írta, nem szándékos tervezés eredménye volt mindez, hanem figyelmetlenségből fordulhatott elő, hogy nem utaltak a beszédben arra, hogy csak idézetekről van szó. Kiemelte azt is, hogy a beszédében Akufo-Addo elnök idézett a Bibilából, illetve afrikai politikusoktól is, ezeknek a forrását pedig feltüntették. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.