Mi mindenre használható egy kalapács ékszerrablás közben?

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt az ügyészség két zalahalápi férfival szemben, akik Marcali belvárosában ékszert raboltak.

Klasszikus, bár nem kifinomult, úgynevezett kalápácsos módszert használtak. 2016. június 28-án a kora délutáni órákban motorral érkeztek az ékszerbolthoz. Egyikük egy két kilogramm súlyú kalapáccsal elfordította a biztonsági kamerát, majd a kirakatot betörte, másikuk pedig a kitört üvegen át táskába pakolta az ékszereket.

Fotó: police.hu

Éppen arra járt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki akcióba lépett - a police.hu tavalyi beszámolója szerint kivette a kulcsot a motorból, hogy ne tudjanak elmenekülni a rablók -, mire az egyik rabló a kalapáccsal a rendőrre támad, aki egy reklámtáblával védekezett, a másik tovább pakolta az ékszereket. Több járókelő is a rendőr segítségére sietett, ezért a rablók leléptek, hátrahagyva a táskát, benne a 2,6 millió forintnyi ékszert.

Utánuk futottak, elkapták őket. (Ügyészség)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.