Mi mindenre használható egy kalapács ékszerrablás közben?

bűnügy
2017 január 09., 07:29
comments 26

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt az ügyészség két zalahalápi férfival szemben, akik Marcali belvárosában ékszert raboltak.

Klasszikus, bár nem kifinomult, úgynevezett kalápácsos módszert használtak. 2016. június 28-án a kora délutáni órákban motorral érkeztek az ékszerbolthoz. Egyikük egy két kilogramm súlyú kalapáccsal elfordította a biztonsági kamerát, majd a kirakatot betörte, másikuk pedig a kitört üvegen át táskába pakolta az ékszereket.

photo_camera Fotó: police.hu

Éppen arra járt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki akcióba lépett - a police.hu tavalyi beszámolója szerint kivette a kulcsot a motorból, hogy ne tudjanak elmenekülni a rablók -, mire az egyik rabló a kalapáccsal a rendőrre támad, aki egy reklámtáblával védekezett, a másik tovább pakolta az ékszereket. Több járókelő is a rendőr segítségére sietett, ezért a rablók leléptek, hátrahagyva a táskát, benne a 2,6 millió forintnyi ékszert.

Utánuk futottak, elkapták őket. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.