258 milliónyi bírságot szórt ki a jegybank

A jegybank összesen 258 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az IDW Consulting LLC és a Goldstein Brokers Ltd társaságokra visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt, és 39 millió forint megfizetésére kötelezte a Goldstein Equitas-t, amiért a társaság jogosulatlanul nyújtott befektetési szolgáltatást ügyfeleinek. Az MNB piacfelügyeleti eljárása során bűncselekmény gyanúja miatt rendőrségi feljelentést is tett.

A jegybank megállapította, hogy az IDW Consulting és a Goldstein Brokers kamat ígérete és visszafizetési kötelezettség vállalása mellett üzletszerűen gyűjtött betétnek nem minősülő visszafizetendő pénzeszközöket, a Goldstein Equitas pedig az MNB engedélye nélkül végzett befektetési szolgáltatási tevékenységnek minősülő portfóliókezelést.

Az IDW Consultingra 30 millió forint, a Goldstein Brokersra 228 millió forint, a Goldstein Equitasra 39 millió forint bírságot szabott ki az MNB, és véglegesen megtiltotta, hogy az engedélye nélkül pénzügyi -, illetve befektetési szolgáltatási tevékenységet végezzenek. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;