258 milliónyi bírságot szórt ki a jegybank

gazdaság
2017 január 10., 08:58
comments 18

A jegybank összesen 258 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az IDW Consulting LLC és a Goldstein Brokers Ltd társaságokra visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt, és 39 millió forint megfizetésére kötelezte a Goldstein Equitas-t, amiért a társaság jogosulatlanul nyújtott befektetési szolgáltatást ügyfeleinek. Az MNB piacfelügyeleti eljárása során bűncselekmény gyanúja miatt rendőrségi feljelentést is tett.

A jegybank megállapította, hogy az IDW Consulting és a Goldstein Brokers kamat ígérete és visszafizetési kötelezettség vállalása mellett üzletszerűen gyűjtött betétnek nem minősülő visszafizetendő pénzeszközöket, a Goldstein Equitas pedig az MNB engedélye nélkül végzett befektetési szolgáltatási tevékenységnek minősülő portfóliókezelést.

Az IDW Consultingra 30 millió forint, a Goldstein Brokersra 228 millió forint, a Goldstein Equitasra 39 millió forint bírságot szabott ki az MNB, és véglegesen megtiltotta, hogy az engedélye nélkül pénzügyi -, illetve befektetési szolgáltatási tevékenységet végezzenek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.