A saját fiát nevezte ki főtanácsadónak az elnök Ugandában

külföld
2017 január 10., 10:26
comments 61

Kedden jelentették be, hogy mostantól Yoweri Museveni fia lesz az elnök főtanácsadója. Muhoozi Kainerugaba eddig a speciális erők főparancsnokaként működött.

photo_camera Yoweri Museveni - Fotó: AFP/Isaac Kasamani
A 72 éves elnököt eddig is gyakran vádolták azzal, hogy a saját családtagjai között osztja szét a kulcspozíciókat, ami nem is tűnik alaptalannak, ha azt nézzük, hogy a másik tanácsadója, a bátyja, Salim Saleh, az oktatási miniszter pedig a felesége, Janet Museveni.

Sokak szerint a mostani lépésével meg akarja tanítani a fiát kormányozni, hogy aztán legyen kinek átadnia a hatalmat. Yoweri Museveni már 1986 óta irányítja az országot. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.