Megtalálták a Hollyweed-felirat készítőjét

bűnügy
2017 január 10., 05:30
comments 43

A Los Angeles-i filmnegyedet hirdető felirat újév napján változott Hollyweedre. Az akciót a biztonsági kamerák is rögzítették, de a rendőrség mindaddig nem találta az elkövetőt, amíg Zachary Cole Fernandez hétfőn fel nem adta magát. Fotó: AFP/Gene Blevins

A 30 éves művész egyébként három nappal az akció után a Vice-nak már bevallotta, hogy ő írta át a feliratot, de ez akkor valamiért nem lépte át a hatóságok ingerküszöbét. Az interjúban azt mondta, Daniel Finegood emléke leőtt akart tisztelegni, aki 1976-ban ugyanígy megváltoztatta a feliratot. Hozzátette, hogy vállalja a következményeket.

Hétfőn délben aztán megjelent a Los-Angeles-i rendőrségen, és feladta magát. Két órával később, miután letette az 1000 dolláros óvadékot távozhatott. Február elején kell bíróság elé állnia. (Los Angeles Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.