Oltáskritikus „„„szakembert””” tett az oltásbiztonsági testület élére Donald Trump

Robert F. Kennedy Jr. a Trump Tower folyosóján. Fotó: Spencer Platt/Getty Images/AFP

Robert F. Kennedy Jr., miután elhagyta a New York-i Trump Towert, maga számolt be róla, hogy a frissen megválasztott amerikai elnök őt tette meg az oltásbiztonságért felelős bizottság élére. (Robert F. Kennedy az 1968 júniusában megölt igazságügy-miniszter, Robert Kennedy fia.)

A testület azt vizsgálja majd, lehet-e összefüggés a gyerekkori oltások és az autizmus kialakulása között.

Kennedy, írja a Politico, évtizedek óta vallja, hogy a tiomerzál-tartalmú oltások hozzájárulhattak az autizmus kialakulásához, annak ellenére, hogy ezt több független tudományos bizonyíték és kutatás is cáfolja.

"Az elnöknek vannak kétségei a jelenlegi oltási előírásokkal kapcsolatban" - vezette fel a lehetséges változásokat Kennedy, aki állítja, hogy sem ő, sem az elnök nem határozott ellenzője a most forgalomban lévő védőoltásoknak, de miután kétségbe vonja azoknak a vakcináknak a működését, amelyeket évtizedek óta használnak Amerikában és más fejlett országokban, érthető, hogy kinevezésével szemben sokaknak vannak aggályai.

Trump korábban a Twitteren és más csatornákon is jelezte, szerinte elképzelhető, hogy a jelenlegi védőoltások és az autizmus kialakulása között kapcsolat lehetett. (Politico)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;