Rövidített órákat tartanak a Szinyei gimnáziumban, mert ott is megfeküdt a fűtés a nagy hidegben

2017 január 10., kedd 13:09

A budapesti 6.kerületi Szinyei Merse Pál Gimnáziumban 2 napja nincs fűtés (a radiátorok működnek de hőt nem bocsájtanak ki), 12-16 fok van a termekben, kabátban ülnek a gyerekek. Diák már fordult hivatali szervekhez (oktatási hivatal) de eredmény nem született, így úgy gondoltuk, hogy a médiával több sikert érünk el.

Köszönettel, egy diák

Ezzel a levéllel jelentkezett szerkesztőségünkben az ifjú Köszönettel, mi pedig azonnal tárcsáztuk a Szinyeit.

Árvai Balázs igazgatóhelyettes megerősítette, hogy tényleg baj van a fűtéssel napok óta, bár nem az egész iskolában, hanem annak négy termében, ahol szerinte a levélben jelzettnél melegebb van ugyan, de valóban nem elég meleg.

Annyira valós a probléma, hogy miközben már megkezdték az öreg radiátorok cseréjét, szerdán egyrészt mobil fűtőtesteket állítanak be, másrészt átszabták az iskolai munkarendet. A gyerekeket rotálják, hogy egyhuzamban ne töltsenek egy tanóránál többet a négy hideg helyszínen, az órák hosszát 5 perccel megrövidítik, az utolsó órák pedig elmaradnak.

Árvai arra számít, hogy még a héten összejön a végleges megoldás, vagyis sikerül megjavítani és kicserélni az alulteljesítő készülékeket.