Szigorították a koalavédelmi törvényeket Ausztráliában

ÁLLAT
2017 január 10., 09:29
comments 39

Áprilistól Victoria államban minden golyóseukaliptusz-ültetvénnyel rendelkező cégnek koalavédelmi tervet kell készítenie a Zöld Háromszög régióban. A cégeknek külön koalafigyelőket is kell alkalmazniuk, akik arra vigyáznak, nehogy koalák legyenek azokon a fákon, amelyeket éppen kivágnak.Fotó: AFP/Horst Ossinger/dpa Ha egy koala mégis felmászik az egyikre, olyankor még a környéken álló fákhoz sem lehet hozzányúlni. A golyós eukaliptusz (Eucalyptus globulus) számít az állatok fő táplálékának, csakhogy a kitermelési területeken élő koalák gyakran veszélybe kerülnek. 2013-ban az egyik favágó vállalat bevallotta, hogy munka közben több koalát megöltek vagy megcsonkítottak, ami miatt az állatvédő szervezetek nekimentek a kormánynak, hogy nem figyelnek eléggé az iparágra.Fotó: AFP/Daniel Naupold/dpa

Az új szabályok értelmében minden elpusztult vagy megsérült koalát be kell jelenteni, aki ezt elmulasztja, megbüntetik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.