Egy nem létező ország támogatásával dicsekedett el a lengyel külügyminiszter

Witold Waszczykowski internetes gúnyolódás céltáblája lett, miután arról beszélt, hogy New Yorkban milyen országok támogatását sikerült begyűjtenie ahhoz, hogy Lengyelország az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagja lehessen, egy nem létező országot, San Escobart is megemlítette.

Egész pontosan arról beszélt, hogy olyan karibi államok vezetői is támogatták a lengyel pályázatot, mint Belize és San Escobar.

A külügyminisztérium a Telegraph újságírójával közölte, hogy egyszerű nyelvbotlásról volt szó szerintük, és nem hiszik, hogy a miniszter azt gondolná, hogy létezik ilyen nevű ország.

Ekkor persze már mindegy volt, egy csomóan beindultak Twitteren, sorra születtek a viccek, sőt, még egy kamu San Escobart-i oldal is létrejött, de az egyik kommentelő azért elég jól összefoglalta a lényeget:

Ez vicces, mindaddig, amíg rá nem jössz, hogy Lengyelországnak ma már csak Fehéroroszország, Magyarország és egy kitalált karibi állam a szövetségese.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;