Mínusz 15 fokban tette utcára a lelkipásztor a 16 éves diáklányt Székelyudvarhelyen

külföld
2017 január 11., 13:22
comments 385

A Székelyhon írta meg, hogy a székelyudvarhelyi Református Diákotthonban hétfő este, - 15 fokos fagyban tettek utcára egy 16 éves diáklányt.

Dobai László lelkipásztor a bentlakásos diákotthon igazgatója a lány egyik barátnőjén keresztül üzente meg, hogy azonnal pakolja össze a cuccait, különben ő maga teszi az utcára. Az ok: megszegte a bentlakás belső rendszabályzatát azzal, hogy nem ment el egy kötelező decemberi programra. Az igazgatót az sem hatotta meg, hogy látta a diák orvosi igazolását arról, hogy 40 fokos lázzal és erős hasfájással feküdt otthon több hétig.

A Református Diákotthon a Google Street View-n
photo_camera A Református Diákotthon a Google Street View-n

A Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskolába járó diáklány az iskolából rohant a cuccaiért, és az iskola igazgatónője, Porsche Éva fogadta be a saját lakásába. Az igazgatónő az Udvarhelyi Híradónak azt mondta, írásos dokumentumot kért a kizárásról, amit vita után meg is kapott, majd értesítette a rendőrséget.

Az egyik helyi rendőr, Pál Dénes szerint hatalommal való visszaélés gyanúja áll fenn, mivel nem egyedüli esetről van szó. Mint mondta: „Magánterületről lévén szó sajnos nem tudtunk beavatkozni, viszont meg fogjuk vizsgálni, hogy jogi úton miként vonható felelősségre az igazgató. Milyen jogi alapon tehetett az utcára egy, a felügyeletére bízott kiskorút mínusz tizenöt fokos hidegben, mindenféle felelősségvállalás nélkül? Anélkül, hogy egyáltalán érdeklődött volna, jön-e valaki érte, van-e hova mennie, ahol nem fagy meg.”

Dobai a kizárásról azt mondta: a lánynak már december 19-én megszűnt a kapcsolata a diákotthonnal a szabályszegés miatt, és neki a januári visszaköltözésekor csak „emberségből” engedte meg, hogy egyszer bent aludjon. Amúgy a kizárt tanulót kedves lánynak ismerte meg, és rosszul esik neki, amit a lány nyilatkozott róla. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.