Zugló önkormányzata szociális szépségszalont nyitott

politika
2017 január 11., 13:05
comments 123

Zugló önkormányzata Tükörkép Műhely néven szépségszalont nyitott elsősorban mélyszegénységben élő, tartósan munkanélküli embereknek, hogy ingyenes szépségápolási szolgáltatással, fodrászattal, kozmetikával és tanácsadással segítsenek a rászorulóknak az önbizalmuk visszaszerzésében, és így a sikeres álláskeresésben – közölte az önkormányzat.

A szociális szépségszalon a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Erzsébet királyné útja-i telephelyén nyílt, és a szolgáltatást egy olyan fodrász-kozmetikus nyújtja, aki szociális munkás végzettséggel is rendelkezik. A Tükörkép Műhely célcsoportja főleg az aktív munkavállalói korosztály, de azok az idős emberek is kérhetnek segítséget, akik egészségügyi okokból már nem tudnak eljutni fodrászhoz, kozmetikushoz. Őket ha kell, otthonukban is felkeresi a szociális munkás. A szalon szívesen látja azokat a kamaszokat is, ahol a családban anyagi gondot jelent egy hajvágás megfizetése.

Rózsa Magdolna fodrász, kozmetikus a szociális munkás vendégével (Fotó: Tükörkép Műhely)
photo_camera Rózsa Magdolna fodrász, kozmetikus a szociális munkás vendégével (Fotó: Tükörkép Műhely)

A szépségszalon létrehozását Szabó Rebeka (Párbeszéd), a kerület szociális ügyekért felelős alpolgármestere javasolta tavaly a zuglói képviselő-testületnek, a testület pedig megszavazta kezdeményezését. Az önkormányzat közleménye szerint a Műhely megnyitása része annak a komplex szociális modellnek, amivel a Karácsony Gergely (Párbeszéd) vezette önkormányzat a rászorulókat támogatja és segíti abban, hogy egy idő után saját erőből is képesek legyenek javítani helyzetükön.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.