Egy életre lecsuknák a törökországi kurd párt elnökasszonyát

külföld
2017 január 12., 11:25

Súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetést, mellékbüntetésként további 7,5 év szabadságvesztést kért a török ügyészség a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) társelnöknőjére, Figen Yüksekdagra.

Yüksegdagot és társelnökét, Selahattin Demitrast tavaly november elején tartóztatták le a török hatóságok, azután, hogy a török parlament májusban eltörölte a képviselők mentelmi jogát. Mindkettejüket azzal vádolják, amivel általában szokták vádolni a kurdokat a török hatóságok:

hogy tevékenységükkel Törökország egységét és területi integritását veszélyeztették.

A vádirat emellett azzal is vádolja a HDP vezetőit, hogy valójában a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt számára végeztek propagandatevékenységet. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.