Egy svájci falu lakói megtagadták az állampolgárságot egy holland származású, baloldali vegán nőtől, mert túlságosan idegesítette őket

Nancy Holten Hollandiában született, de nyolcéves kora óta Svájcban él, folyékonyan beszéli a helyi német dialektust, a gyerekei svájci állampolgárok, ő viszont sajnos

teljesen az agyára megy a helyieknek.

Így aztán amikor az Aargau kantonbeli, 3500 lakosú település, Gipf-Oberfrick lakosai nemes helyi szokás szerint referendumot tartottak arról, hogy kaphasson-e svájci útlevelet a 42 éves Holten, kerek-perec elutasították a kérelmét.

Holten, aki amellett, hogy vegán és baloldali, szabadúszó újságíróként, modellként és színinövendékként határozza meg magát, azzal húzta ki a gyufát, hogy agresszív kampányba kezdett a tehénkolompok ellen, mondván, a súlyos kolompok által keltett súrlódás kikezdi a bőrt szegény állatok nyakán.

A derék gipf-oberfrickiek szerint viszont a kolomp a svájci hagyományok szerves részét képezi, és aki nem tiszteli a svájci hagyományokat, az csak ne akarjon svájci útlevelet, úgyhogy a szavazásra jogosult 206 helyi lakos közül 144 Holten állampolgársága ellen szavazott.

Ez volt 2015-ben.

A Nancy-ellenes kampány egyik csúcspontja: a Nancy-ellenes kézműves plakát

Holten nem adta fel, újra próbálkozott, de kísérlete ezúttal is sikertelenül járt: megint leszavazták, annak ellenére, hogy a helyi önkormányzat támogatja a kérelmét, és ha rajtuk múlna, Holten már rég svájci állampolgár lehetne.

Egy helyi önkormányzati képviselő, Tanja Suter ugyanakkor elmondta: teljesen egyetért a két szavazás eredményével, mivel Holten nagyszájú, és nem érdemel svájci útlevelet, "ha idegesít minket és nem tiszteli a hagyományainkat".

A döntés most Aargau kanton vezetésének kezében van: Holten tőlük annak ellenére megkaphatja az állampolgárságot, hogy a helyiek kétszer is ellene szavaztak. (Daily Mail)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;