Nem tudja megállítani a rendőrség a 12 évesen öngyilkos lány videójának terjedését

A 12 éves, Georga állambeli Katelyn Nicole Davis két hete egy videostreames platformon, a Live.me-n közvetítette, ahogy felakasztja magát. A videó gyorsan utat talált a Youtube-ra, a Facebook-ra és mindenhova, a rendőrség pedig tehetetlen: hiába szeretnék leszedni a videót a család és a másokra gyakorolt ártalmas hatása miatt, máig nem tudják, a Facebook-on ebben a pillanatban is két kattintással meg lehet találni.

A helyi rendőrségi szóvivő azt mondta a Fox 5 tévének, hogy egy csomó oldalt megkértek, hogy szedjék le a felvételt, ők viszont visszakérdeztek, hogy kötelezi-e erre törvény őket. Ugyan ez nincs így, a rendőrség szóvivője szerint egyszerűen emberiességből le kellene szedniük a videókat.

Katelyn Nicole Davis halála miatt egyébként nyomozás indult, csak a halála után találták meg online naplóját, ahol leírta, három nappal öngyilkossága előtt szexuális zaklatás és támadás áldozata volt. (Mashable)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;