Tarlós szerint a nyár elején talán már megkezdődhet a 3-as metró felújítása

Kiírták a tendereket a 3-as metró felújításának kiviteli terveire, ezért Tarlós István főpolgármester reményei szerint május-júniusban megkezdődhetnek a felújítások.

Tarlós szerint azzal, hogy most már kiviteli terveket pályáztatnak, a pályázók már "nem árazhatnak be valós vagy vélt árfelhajtó kockázatokat, mint az engedélyezési terveknél". Hogy miért nem, azt nem árulta el.

Inkább arról beszélt, hogy beszédes lesz, mennyi kérdést tesznek fel majd a tenderrel kapcsolatban a pályázók. Szerinte ha 15-30 "értelmes" kérdés lesz, akkor "nem kell időhúzást feltételezni".

A munkákat egyszer már tendereztették, de az a pályázat eredménytelen lett, mert a legolcsóbb ajánlat is 34 milliárd forinttal haladta meg a kormánnyal kötött támogatási szerződésben meghatározott felső költséglimitet.

Tarlós emellett kikérte magának, hogy az utóbbi hónapokban rendszeresen elfüstölő 3-as metró életveszélyes lenne. Szerinte a "szakvélemények szerint" ezek az állítások "nélkülözik az igazságot". Azt nem tudni, hogy milyen szakvéleményekről beszélt. (Via MTI)