Tarlós szerint a nyár elején talán már megkezdődhet a 3-as metró felújítása

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Kiírták a tendereket a 3-as metró felújításának kiviteli terveire, ezért Tarlós István főpolgármester reményei szerint május-júniusban megkezdődhetnek a felújítások.

Tarlós szerint azzal, hogy most már kiviteli terveket pályáztatnak, a pályázók már "nem árazhatnak be valós vagy vélt árfelhajtó kockázatokat, mint az engedélyezési terveknél". Hogy miért nem, azt nem árulta el.

Inkább arról beszélt, hogy beszédes lesz, mennyi kérdést tesznek fel majd a tenderrel kapcsolatban a pályázók. Szerinte ha 15-30 "értelmes" kérdés lesz, akkor "nem kell időhúzást feltételezni".

A munkákat egyszer már tendereztették, de az a pályázat eredménytelen lett, mert a legolcsóbb ajánlat is 34 milliárd forinttal haladta meg a kormánnyal kötött támogatási szerződésben meghatározott felső költséglimitet.

Tarlós emellett kikérte magának, hogy az utóbbi hónapokban rendszeresen elfüstölő 3-as metró életveszélyes lenne. Szerinte a "szakvélemények szerint" ezek az állítások "nélkülözik az igazságot". Azt nem tudni, hogy milyen szakvéleményekről beszélt. (Via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.