Titokban elköltöttek még 16,55 milliárdot a budapesti olimpiára

politika
2017 január 12., 10:41
comments 77

Bíróságig kellett vinnie az ügyet az LMP IX. kerületi képviselőjének, Jancsó Andreának, de a Fővárosi Törvényszék ítélete alapján végül megtudhatta, hogy mégis hány milliárd forintért vásárolta meg az MNV Zrt. a Ferencváros déli részén, a Rákóczi hídtól délre fekvő, 15 hektáros Duna-parti területet, ahova a 2024-re tervezett budapesti olimpia megvalósítási tanulmánya szerint az atlétikai stadiont tervezik.

Illetve nem is magát a területet, mert furamód az MNV a telek helyett a Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. egyik projektcégét, a telket birtokló Duna Passage Kft.-t vette meg - azt, ami eredetileg lakóparkot és irodaházakat akart volna itt építeni.

Az MNV korábban üzleti titokra hivatkozva nem volt hajlandó elárulni a vételárat, amit a bíróságon elhangzottak szerint 2039-ig titkolt is volna. De a bíróság novemberi határozata alapján végül kénytelen volt kiadni az adatokat Jancsónak, aki januárban kapta kézhez azokat.

Ezek alapján az MNV 16,55 milliárd forintot adott a cégért.

És hogy miért a céget vették meg, miért nem a telket? Jancsó gyanúja szerint így az olimpiai pályázat kudarca esetén a telek helyett a céget privatizálhatnák, vagy maga az állam kezdhetne lakóparképítésbe, létrehozva ezzel a szemközti, Garancsi István által fejlesztett Kopaszi-gáti lakópark pesti párját. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt