Előzetesbe került a 2003-as Tompa Eszter-gyilkosság gyanúsítottja

bűnügy
2017 január 13., 12:48
comments 83

A bíróság jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte azt a gönyűi férfit, aki a keddi elfogása után beismerte, hogy 14 évvel ezelőtt megölt egy fiatal lányt Győrben.

A Győri Törvényszék arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Győri Járásbíróság azért határozott így, mert a 36 éves gyanúsított ugyan beismerte a gyilkosságot, de az elkövetés körülményeit, módját még tovább vizsgálják. Emellett a cselekmény tárgyi súlya miatt (a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják) megalapozott a szökés veszélye. Továbbá a gyanúsított korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már volt büntetve, most is lopás miatt zajlik büntetőeljárás ellene, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Mosoni-Duna töltésén 2003 őszén holtan találták a 22 éves Tompa Esztert. A testén lévő sérülések és a szemtanúk beszámolói alapján a rendőrség rablásra, szexuális motivációjú emberölésre is gyanakodott, de a nyomozás akkor nem járt eredménnyel.

Kedd hajnalban elfogtak Gönyűn egy családos férfit, aki a 14 évvel ezelőtt archivált bizonyítékok láttán beismerte a gyilkosságot.

A 14 éve elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit kísérik ki a tárgyalóteremből a rendőrök a Győri Járásbíróságon 2017. január 13-án (Fotó: Krizsán Csaba / MTI)
photo_camera A 14 éve elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit kísérik ki a tárgyalóteremből a rendőrök a Győri Járásbíróságon 2017. január 13-án (Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy:

a férfi a vallomása szerint az áldozatot nem ismerte, csak figyelmetlenül vezetett és elütötte a kerékpárján ugyanarra haladó lányt. Azt hitte, hogy meghalt, ezért a csomagtartóba tette, de a nő később magához tért. Ezután a férfi, tartva a felelősségre vonástól, megfojtotta a lányt.

Az Index arról írt, hogy négy okból csúszott félre a nyomozás:

  1. Rossz volt a személyleírás.
  2. Nem olyan autót kerestek a rendőrök, mint amit a gyilkos vezetett.
  3. A baleset verziója volt a leggyengébb teória.
  4. A gyilkos senkinek nem árulta el a titkát.

(via MTI, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.