Németh Szilárdnak hála Magyarország megint címlapra került a Financial Timesban

politika
2017 január 13., 8:18
comments 191

"Mielőtt még Európa legkeményvonalasabb bevándorlóellenes miniszterelnökévé vált volna, Orbán Viktor elnyert egy, a milliárdos Soros György által szponzorált oxfordi ösztöndíjat. Később, amikor Orbán Fidesze szórólapokat akart nyomtatni, Soros úr vásárolt nekik nyomtatókat. De ezek a boldog emlékek azóta már megkoptak" - kezdi Orbán Viktor a Soros támogatta civil szervezetek ellen tervezett hadjáratáról szóló cikkét Andrew Byrne, a Financial Times budapesti tudósítója.

A cikkben megemlékezik Németh Szilárd a nyugati kultúrkörben némileg vészjóslóan hangzó szavairól, hogy a civileket "ki kell söpörni az országból", megjegyezve, hogy ez Nyugaton aggodalmakat kelt. Byrne értékelése szerint az aggályok beleillenek a közép- és kelet-európai fiatal demokráciák iránti általános aggodalomba. Amiatt aggódnak, hogy Orbán hadjárata csak előképe annak, hogy Donald Trump eskütétele után a szomszédos országokban is lecsaphatnak a civil szervezetekre.

Az összefoglaló cikkben Byrne megjegyzi, hogy Németh már tavaly a civil szervezetek nemzetbiztonsági megfigyelését javasolta. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt