Németh Szilárdnak hála Magyarország megint címlapra került a Financial Timesban

"Mielőtt még Európa legkeményvonalasabb bevándorlóellenes miniszterelnökévé vált volna, Orbán Viktor elnyert egy, a milliárdos Soros György által szponzorált oxfordi ösztöndíjat. Később, amikor Orbán Fidesze szórólapokat akart nyomtatni, Soros úr vásárolt nekik nyomtatókat. De ezek a boldog emlékek azóta már megkoptak" - kezdi Orbán Viktor a Soros támogatta civil szervezetek ellen tervezett hadjáratáról szóló cikkét Andrew Byrne, a Financial Times budapesti tudósítója.

A cikkben megemlékezik Németh Szilárd a nyugati kultúrkörben némileg vészjóslóan hangzó szavairól, hogy a civileket "ki kell söpörni az országból", megjegyezve, hogy ez Nyugaton aggodalmakat kelt. Byrne értékelése szerint az aggályok beleillenek a közép- és kelet-európai fiatal demokráciák iránti általános aggodalomba. Amiatt aggódnak, hogy Orbán hadjárata csak előképe annak, hogy Donald Trump eskütétele után a szomszédos országokban is lecsaphatnak a civil szervezetekre.

Az összefoglaló cikkben Byrne megjegyzi, hogy Németh már tavaly a civil szervezetek nemzetbiztonsági megfigyelését javasolta. (Via Financial Times)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;