Nyilatkozott a HírtTV-nek, kirúgták az FKF-től

Budapest
2017 január 13., 18:43

Miután nyilatkozott a HírTV Célpont című műsorának Király András a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezetének elnöke, számonkérték munkahelyén, a Fővárosi Közterület-fenntartónál, majd három kollégájával együtt elbocsátották. A hivatalos indoklás szerint azért, mert munkaszerződésük jogszabályba ütközik. Király amúgy

húsz éve dolgozik a cégnél.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a négy dolgozó kirúgása támadás a szakszervetek ellen, írja a HírTV.

„Bértárgyalások zajlanak, nincs megállapodás. Ezt a megoldást választotta a szakszervezet ellen a vállalat, hogy eltávolítja a delegációt. Ezt nem fogjuk szó nélkül hagyni, elég barátságtalan lépésnek gondoljuk, és hasonlóan barátságtalan lépéssel fogjuk viszonozni is. Amennyiben nem fogja a vállalat vezetése visszavonni ezt a kezdeményezését,”

közölte Kordás László, a szövetség elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.