Bűncselekmény miatt elítélt polgármestere volt Gyömrőnek néhány hónapig

Tbg
politika
2017 január 14., 07:43
comments 70

Gyenes Leventét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték adócsalás bűntette és magánokirat-hamisítás miatt, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy újra polgármester legyen.

A sztoriról részletesen ír a Magyar Narancs, amely azt próbálta meg feltárni, mégis milyen kiskapuk vannak a magyar szabályozásban, amelyek miatt csak hosszas huzavona, és pereskedés után lehetett lemondatni - immáron másodszor – Gyenes Leventét Gyömrő éléről.

Gyenest a szegedi bíróság ítélte el kilenc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Emiatt nyár elején lemondott polgármesteri tisztségéről – azért, hogy ne a képviselőtestület mondassa le, és ne induljon ellene méltatlansági eljárás.

Gyenes ezután a helyi jobbikos támogatásával újraindult a posztért, és nagy többséggel meg is választották.

Végül az igazságügyi miniszterium a munkaügyi bíróság közbenjárásával ki tudta eőszakolni Gyenes lemondását, de nem volt egyszerű.

Hogyan lehet egy elítélt bűnöző ma polgármester Magyarországon? Olvassa el a Magyar Narancs részletes riportját. (Magyar Narancs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.