A bálnavadászat betiltása óta először fotóztak lemészárolt bálnát

természet
2017 január 15., 17:17
comments 154

Ismét csukabálnát mészároltak le a Nisshin Maru nevű japán bálnavadász-hajó halászai Ausztrália Anktartiszhoz közeli, védett tengerén, jelentette a bálnavadászokat üldöző Sea Shepherd nevű szervezet.

Ezt képpel is bizonyítani tudják, és ez a kép az első nyilvánvaló bizonyíték, hogy a japánok nem hagyták abba a bálnagyilkolást, hiába tiltotta ezt meg az ENSZ bírósága:

AFP PHOTO / Sea Shepherd Global / Glenn LOCKITCH
photo_camera AFP PHOTO / Sea Shepherd Global / Glenn LOCKITCH

Miután a legénység észlelte a helikoptert, gyorsan elrejtették a bálnát, ilyen ügyesen:

AFP PHOTO / Sea Shepherd Global / Glenn LOCKITCH
photo_camera AFP PHOTO / Sea Shepherd Global / Glenn LOCKITCH

Később a bálnavadász-flotta többi hajóján eldugták a bálnavadász-csáklyákat is. A japán halászflottát tavaly november óta üldözi a Sea Shepherd.

Az, hogy a japánok ijedten próbálták elrejteni a bálna tetemét, arra utal, hogy pontosan tudják, hogy amit tesznek, az helytelen – mondta a Sea Shepherd egyik aktivitája. Az ENSZ Nemzetközi Bírósága ugyan 2014 márciusában olyan döntést hozott, aminek értelmében szigorúan tilos bármilyen indokkal bálnákat ölni, Japán ezt nyíltan megszegi.

Shinzo Abe japán miniszterelnök egyébként éppen Ausztráliában van látogatáson, az ausztrál miniszterelnök azonban csak bizalmasan hozta fel ezt a témát tárgyalásaikon – az ausztrál kormány egyelőre nem lépett semmit a védett tengereiken garázdálkodó japán bálnavadászokkal szemben. (AFP, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.