A sajtó kérdezett rá, ezért kezdte el érdekelni a kormányt, hány gyerek tanul rovásírást

2017 január 15., vasárnap 8:40
66

Szombaton számos lapban, így nálunk is megjelent a Magyar Nemzet cikke nyomán, hogy a Klebelsberg Központ (KLIK) szerdán körlevelet küldött az általános iskoláknak. A levelekben arról érdeklődtek, hogy

hány gyerek tanul rovásírást választható tantárgyként vagy szakkör keretében.

A lap szerette volna megtudni, minek a kormánynak ez az információ, de nem árulták el nekik. Vasárnap délelőtt viszont a cikkek hatására közleményt adott ki a KLIK, amiben azt írták,

Félrevezető, találgatásokon alapuló cikkek jelentek meg bizonyos médiumokban arról, hogy a kormányzat a rovásírás népszerűsítését, kiemelt támogatását tervezi. A hírekben megjelentekkel szemben a valóság prózai: egy sajtókérdés érkezett a rovásírást tanuló általános iskolás diákok számáról, amelynek a megválaszolásához kért adatokat a Klebelsberg Központ a tankerületi központoktól. A cikkekben sugalmazottakkal ellentétben természetesen semmiféle retorzió nem éri azokat az iskolaigazgatókat, akik nem tudtak határidőig reagálni a kérésre. Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyesek, anélkül, hogy állításaikat igazolni tudnák, továbbra is a pedagógusok heccelésével próbálkoznak.

Ennél már csak az lett volna egyszerűbb, ha eleve megválaszolták volna az MNO kérdéseit, és akkor ezek a körök teljesen elmaradtak volna.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt