Jön a román Trónok harca

külföld
2017 január 15., 08:07
comments 185

Alighanem minden népnek megvannak azok az alternatív őstörténetei, melyeket ugyan a történészek többsége kevéssé tart megalapozottnak, mégis jól rezonálnak a társadalom egy részének érzelmeivel, sőt, időnként a politikai hatalom is felkarolja ezeket. Itthonról sem lenne nehéz ilyen történeteket felidézni, és nincs ez másképp szomszédainknál sem.

link Forrás

Sőt, Romániban most még tévésorozat is készült, ami kapcsolódik ehhez a tematikához, márciusban mutatják be A Géták: babona és háború címmel. A sorozat a géta-dák civilizációt állítja majd a történet középpontjában, főhőse Decebal dák király jobbkeze, Vezina lesz, és időszámításunk szerint 80 körül játszódik majd.

A foter.ro szerint a sorozat antik források alapján meséli el majd a dákok és romaiak között zajló háborúkat, de emellett a román mitológiákból származó elemeket is beleszőnek majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.