Meghalt az ember, aki utoljára járt a Holdon

gyász
2017 január 16., 20:03
comments 209

A NASA Twitteren jelentette be, hogy 82 éves korában elhunyt Gene Cernan, aki az utolsó ember volt, aki a Hold felszínére lépett.

link Forrás

Cernan 1934-ben született Chicagóban, apja szlovák, anyja cseh bevándorló volt. Villamosmérnöknek tanult, majd a haditengerészet pilótája lett. 1963-ban űrhajóskiképzésen vett részt, majd háromszor járt az űrben, összesen 23 napot, 14 órát és 15 percet töltött el ott.

1966-ban a Gemini 9A űrhajó pilótája volt, az Apolló 10 Holdmodulját is ő vezette, az Apolló 17-nek pedig parancsnoka volt. Cernan volt a tizenkettedik ember, aki a Hold felszínére lépett, közülük hatan élnek még. 1972. december 14-én hagyták el a Holdat, azóta nem járt a felszínén ember.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.