A magyarok még a világátlagnál is borúlátóbbak

POLITIKA
2017 január 17., 11:20
comments 65

Rendkívül pesszimisták az emberek a világban, derült ki az Ipsos Mori a világ 22 országában 16 ezer ember megkérdezésével készült felméréséből. A megkérdezettek között magyarok is voltak, így derült ki, hogy mi még a világátlagnál is borúlátóbbak vagyunk.

A magyarok a hétből két kérdésben is a legpesszimistábbnak bizonyultak:

  • kétharmaduk véli úgy, hogy rosszabbul él az előző generációnál;
  • több mint négyötödük szerint meg az országuk gazdasága meg van bundázva ellenük.

De a többi kérdés megítélésében is a pesszimisták élmezőnyéhez tartozunk. A magyarok bő hetven százaléka szerint hanyatlik a haza, hatvan százalékuk szerint a mai fiataloknak rosszabb a szüleiknél, 70 százalékuk szerint a szakértők nem értik meg a hozzájuk hasonlók életét.

Egy témakörben viszont nagyon ellentmondásos választ adtak a magyarok. Két kérdés a világban tapasztalható populista trendet vizsgálta. Az első kérdés arra volt kíváncsi, hogy a megkérdezettek hány százaléka akar "egy erős vezetőt, aki visszaveszi az országot". A magyarok hetven százaléka akarja ezt, ugyanakkor csak negyven százalékuk akar olyan erős vezért, aki akár a szabályok megszegésére is kész. Ez utóbbi az egyetlen kérdés, amire a magyarok a világátlagnál kevesebben válaszoltak igennel. (Via Buzzfeed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt