Dunaújváros évi több milliót fizetne Habony cégének, hogy náluk is megjelenhessen a Lokál

Közpénzből terjeszthetik márciustól a Lokál Extrát Dunaújvárosban. Miután a város két szakbizottsága is elfogadta az előterjesztést a városi közgyűlés csütörtökön szavazhatja meg, hogy ezután több millió forintot költsenek Habony Árpád reklámújságjára.

A Hír Tv beszámolója szerint a bizottságban ezt azok a fideszes tagok is megszavazták, akik a Lokált amúgy olvashatatlan bulvárlapnak nevezték. Barta Endre, a bizottság jobbikos tagja azza érvelt a javaslat ellen, hogy „jól látható, hogy kormánypropagandáról van szó, amely sok millió forintjába kerülne a városnak. Azt is láthatjuk az előző napokból, hetekből, hogy ennek a pénznek számtalan jobb helye lenne”.

Habony lapja egyébként is tele van állami hirdetésekkel

A bizottság Fidesz által delegált külső tagja sem talált túl sok érvet az önkormányzati finanszírozás mellett, mivel úgy látja, hogy a lapnak majdnem 40-45 százaléka egyébként is reklámból áll.

Ha csütörtökön megszavazzák a javaslatot, akkor az önkormányzat 226 ezer forint plusz áfát fizet lapszámonként Habony cégének. Az idén ez több mint két-, jövőre pedig csaknem hárommilliójába kerülhet a dunaújvárosiaknak.

A Hír Tv szerint a Lokált kiadó a Modern Media Group vezérigazgatója, Keresztesi Péter régóta tárgyal az ügyben a város polgármesterével.