Gulyás Márton jogerősen is közveszélyes garázda lett

politika
2017 január 17., 09:50
comments 296

Mint emlékezetes, tavaly február végén kopasz verőemberek szállták meg a Nemzeti Választási Iroda épületét, hogy megakadályozzák Nyakó István MSZP-s politikust abban, hogy beadja népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárvatartás eltörléséről.

Gulyás Márton aktivista másnap a helyszínre sietett, és a kopaszok akciója elleni tiltakozásképp leszerelte az NVI és a Nemzeti Választási Bizottság tábláit az épületről.

Így történt:

link Forrás

Tavaly márciusban Gulyásnak bíróság előtt kellett számot adnia tettéről, és bár ő azzal érvelt, hogy tette polgári engedetlenségnek minősül, a bíróság kimondta: az aktivista garázdaság vétségében bűnös, egy évre próbára bocsátotta, a cselekmény elkövetéséhez használt csavarhúzót és ácskalapácsot elkobozta, valamint 41 800 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Gulyás fellebbezett, de a bíróság most másodfokon, immár jogerősen ismét elítélte.

Másodfokon is elítéltek, jogerősen is közveszélyes garázda lettem

- írta az aktivista a Tumblren.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.