Sokba fáj nekünk a magyar kormány vendégszeretete

politika
2017 január 17., 05:13
comments 71

Egyre többet költenek reprezentációra a minisztériumok. A Bors összesítése szerint míg 2015 első félévében csak 396,9 millió forint ment el vendéglátásra, étteremre és ajándéktárgyakra, 2016 első felében már 2,6 milliárd forintot számoltak el. A Mesterházy Attila által kikért adatok szerint a második félévben további 1,74 milliárdot költöttek, így egész évben már 4,34 milliárdnál tartanak, ami

havi 361,7 milliós költést jelent,

ami pogácsára elég soknak tűnik.

A második félévben csak a külgazdasági és külügyminisztérium 828,6 millió forintot költött. A második legtöbbet költő minisztérium, a belügy 448,8 millióval követi Szijjártó Péter minisztériumát, Varga Mihály nemzetgazdasági tárcája 162,3 milliót költött a második félévben, ezzel harmadik lett.

A nemzetgazdasági minisztérium az első félévben még 39 millió forintból meg tudta oldani a reprezentációt. (Via Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt