Széttépte egy kutya Gambia megválasztott elnökének fiát

külföld
2017 január 17., 06:53
comments 38
Adama Barrow hívei körében egy banjuli szálloda udvarán 2016. december 13-án, amikor négy afrikai államfővel találkozott választási győzelme után. AFP PHOTO / SEYLLOU
photo_camera Adama Barrow hívei körében egy banjuli szálloda udvarán 2016. december 13-án, amikor négy afrikai államfővel találkozott választási győzelme után. AFP PHOTO / SEYLLOU

Vasárnap széttépte egy kutya Gambia megválasztott elnökének nyolcéves fiát. Habibu Barrow a jelentések szerint a kórházba szállítás közben vesztette éretét a fővároshoz, Banjulhoz közeli Manjaiban.

Habibut a muszlim szokások szerint gyorsan eltemették, így apja, Adama Barrow nem is tudott ott lenni a szertartáson, mert biztonsága érdekében nem utazhatott haza a szomszédos Szenegálból.

Adama Barrow meglepetésre le tudta győzni az országot 1994 óta vezető puccsista diktátort, Yahya Jammehet. Jammeh azonban nem hajlandó elismerni a választás végeredményét, és nem hajlandó távozni a hatalomból. Barrow ezért a választások után a szomszédos Szenegálba menekült, ahogy azt a napokban több ezer honfitársa is tette, akik erőszaktól tartva hagyták el az országot.

Barrownak elméletileg január 19-én kéne letennie az elnöki esküt, de erre kevés esély látszik. Az Ecowas nevű regionális szervezet már katonai intervenciót tervez, hogy kikényszerítse Jammeh távozását. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.