Alföldi Róbert az olimpia elleni népszavazásra buzdít

politika
2017 január 18., 19:12
comments 230

A Nemzeti Színház előző igazgatója a Facebookon állt ki a Momentum Mozgalom akciója mellett, és - pártszimpátiától függetlenül - arra bíztat másokat is, hogy aláírásukkal támogassák a Nolimpia névre keresztelt népszavazási kezdeményezést a budapesti olimpiai pályázat ellen:

"Kedves Barátaim és kevésbé Barátaim, akik erre járnak!

Kérem, hogy ezt olvassátok, olvassák el!
Kérlek, akkor is, ha errefelé szavaztál, és akkor is ha arrafelé szavaztál.

És arról persze nincs vita, - mert miért is lenne, - hogy amikor az olimpián szól a himnusz, akkor könnyes lesz a szem, és büszkeség van.
És persze, hogy négyévente ott ülünk mindannyian a képernyő előtt, és szorítunk, és kiabálunk, és boldogok vagyunk, és szeretünk.

Akkor egymást is.
Mert akkor lényegtelen, hogy ki kire szavazott.

Szerintem ebben a témában is lényegtelen, hogy ki kire szavazott. Mert pártszimpátiától függetlenül mindannyiunkat érint.

És ha ezt elolvasod, elolvassák, akkor pontosan, világosan, mellébeszélés nélkül lehet érteni, hogy miért is lényegtelen,
hogy ki kire szavazott, miért kell, hogy ne legyen fontos,
hogy ki kire szavazott.

A jövő miatt...és a jelen miatt... meg magunk miatt.

Kérem, hogy terjessze, aki tudja.
És írja alá, ha úgy gondolja, hogy ez mindannyiunkat érint."

A népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom két szervezőjével - a mozgalom kezdeteiről, és az általuk kezdeményezett népszavazás részleteiről - szerda reggel közöltünk interjút:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.